Vulnerability Scan

Bescherm jouw data, applicaties en systemen tegen diefstal

Heb je maatregelen getroffen om jouw organisatie en jouw kostbare data te beschermen?

Security incidenten komen dagelijks op grote schaal voor. Het is daarom zeer belangrijk dat je maatregelen treft om dit te voorkomen. De digitalisering groeit en zo ook het aantal incidenten. Kwaadwillende kunnen steeds vaker toegang krijgen tot bedrijfskritische systemen en gevoelige informatie door lekken in bijvoorbeeld webapplicaties. Iedere verbinding kan een potentieel kwetsbaar punt zijn. Denk aan VPN verbindingen en telefoons en tablets die zijn verbonden met jouw bedrijfsdata. Inzicht in de risico’s van jouw bedrijfskritische systemen is noodzakelijk voor het nemen van passende security maatregelen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je optimaal beschermd bent?

 

De Vulnerability Scan van Promax

Het begint met de Vulnerability Scan van Promax. Een week lang wordt al jouw apparatuur, software en infrastructuur gescand. Hiervoor plaatsen wij een “probe” speciaal geconfigureerd voor jouw netwerksituatie. Jouw apparatuur wordt steeds net op een andere manier benaderd, waardoor wij heel veel data binnen krijgen op alle niveaus. Vervolgens doen wij verschillende analyses op alle verkregen data zodat geen (mogelijk) lek, onbelicht blijft.

Middels deze uitgebreide scan wordt jouw IT omgeving op kwetsbaarheden gecontroleerd. Waar zitten de kwetsbaarheden? Welke risico’s loopt jouw organisatie en welke verbeterpunten kun je doorvoeren? Je krijgt antwoord op deze vragen middels een uitgebreide rapportage inclusief concrete aanbevelingen. De scan geeft je inzicht in het beveiligingsniveau van onder andere:

  • Firewall
  • VPN
  • Wachtwoordbeleid & gebruikersrechten
  • Back-up voorzieningen
  • Serversystemen & netwerkapparatuur

 

Jouw medewerkers hebben hier verder geen last van: terwijl zij doorwerken, voeren wij op afstand verschillende testen en checks uit.

Wij adviseren om de scan periodiek te herhalen om de doorgevoerde aanpassingen te controleren en wijzigen/uitbreidingen/veranderingen aan het netwerk opnieuw te scannen.

 

Ben je benieuwd of jouw data en systemen veilig zijn?

Wij helpen je graag om je meer inzichten te geven in het beveiligingsniveau van jouw IT omgeving. Kies voor de Vulnerability Scan van Promax en laat je adviseren door onze security specialisten. Ons gezamenlijk doel is dat de IT zo snel mogelijk veilig draait.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak?Neem dan contact op met onze security specialisten