Chrome kwetsbaarheid

Afgelopen donderdag 7 maart is er in diverse media aandacht besteed over een kwetsbaarheid in de Google Chrome browser. De ernst van deze kwetsbaarheid is toegenomen omdat er nu ook actief misbruik van de kwetsbaarheid is waargenomen. Google heeft besloten om gebruikers proactief te informeren om de kwetsbaarheid op te lossen door een update uit te voeren. Met deze berichtgeving bieden we u aanvullende informatie over deze kwetsbaarheid en advies wat dit voor uw organisatie betekend en aan gedaan moet worden.

De ontdekte kwetsbaarheid heeft te maken met hoe Google Chrome bestanden op de machine waarop deze geïnstalleerd is kan benaderen. Deze functionaliteit bevat een kwetsbaarheid waardoor op afstand de computer geïnfecteerd kan raken met malware en kwaadaardige code uitgevoerd kan worden.

Om deze kwetsbaarheid te verhelpen is het noodzakelijk om Google Chrome bij te werken. Op de meeste werkstations gebeurt dit automatisch op de achtergrond of krijgt u een vraag of u de browser wil bijwerken. Echter bij omgevingen waarin gebruik gemaakt wordt van Terminal Servers of Citrix servers is de kans groot dat deze updates door de beheerders geïnstalleerd moeten worden.

Om te controleren welke versie van Google Chrome is geïnstalleerd, gaat u in de browser naar chrome://settings/help of open je deze via het menu van Chrome: Help en aansluitend “Over Google Chrome”.

Controleer of de geïnstalleerde versie minimaal 72.0.3626.121 is.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.